Anunțuri


***


Proiectul PNRAS la Școala Gimnazială ”Ioanid Romanescu”, Voinești

 

***
 
Lista notelor de la Evaluarea națională 2022 a fost publicată: <Descarcă aici>

 

*** 
 

***
 

La data de 02.12.2021, rata de vaccinare a angajatilor la nivelul școlii, pe structuri, este:

- Școala Gimnazială Voinești - 63%

- Școala Primară Lungani - 60%

- Grădinița cu Program Normal, Voinești - 50%. 

 


***
 

La data de 5 noiembrie 2021, la Școala Gimnazială ”Ioanid Romanescu”, Voinești, 56% din personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic este vaccinat împotriva împotriva Covid-19.

 
 

***

Comunicat privind situația personalului vaccinat

 

*** 
 
  

***
Dragi elevi, stimați părinți,
 
În conformitate cu hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, cursurile se reiau în data de 05.05.2021 în scenariul 1 / VERDE (cu prezență fizică integrală) în toate structurile și nivelurile de învățământ ale școlii noastre, cu excepția claselor a VIII-a, care își vor continua vacanța până la data de 09.05.2021.
 
Rămân în vigoare regulile de prevenire a îmbolnăvirilor și orarul de dinainte de vacanță.
 
Vă dorim mult succes!

 *** 
 

***

 ANUNȚ IMPORTANT!

ÎNCEPÂND CU DATA DE 08.03.2021 CURSURILE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOANID ROMANESCU” VOINEȘTI, ÎN TOATE STRUCTURILE SALE, INCLUSIV ȘCOALA PRIMARĂ LUNGANI ȘI GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL VOINEȘTI, SE DESFĂȘOARĂ ÎN SCENARIUL 1 (VERDE) conform Hotărârii CJSU IAȘI nr. 19/05.02.2021


***

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/ 

 

***
Dragi elevi, stimați părinți,
 
Așteptăm cu emoție și entuziasm revenirea tuturor elevilor în băncile școlii. Chiar dacă acest an aduce provocări inedite, suntem convinși că împreună vom putea trece peste orice obstacol.
 
Stimați părinți, doar cooperând vom putea păstra vie flacăra cunoașterii din ochii copiilor noștri. Am trecut împreună prin nenumărate încercări aduse de contextul în care ne aflăm. Cu toate acestea, privim cu entuziasm cum astăzi copiii fac un pas important către o viață mai bună pe care doar prin educație o vor putea dobândi.
 
Dragi elevi, rămâneți în permanență curioși. Întrebați, răspundeți și, cel mai important, încercați. Încercați să treceți peste obstacolele ce inevitabil se vor ivi în parcursul vostru educațional și pe care, împreună cu profesorii voștri, sigur le veți birui. Încercați să vă depășiți pe voi înșivă. Orice zi este o nouă oportunitate de a te îmbunătăți, iar școala este acolo să vă ajute în acest lucru. Nu uitați că educația este pentru voi. Toți educatorii, învățătorii și profesorii vă așteaptă cu brațele și mințile deschise. Așadar, bucurați-vă de aceste zile de școală care, așa cum vă vor mărturisi părinții, trec atât-atât de repede.
 
Vă dorim tuturor un nou an școlar spornic, plin de realizări și momente de neuitat alături de părinți, colegi și profesori. Suntem convinși că împreună putem picta un an școlar minunat, îndiferent de contexul în care acesta se desfășoară.
 
Succes în noul an școlar!
 

***
 
Dragi elevi și stimați părinți,
 
Cursurile vor începe în acest an școlar, 2020-2021, în condiții determinate de contextul pandemic, impunând reguli stricte pentru toți cei implicați: elevi, părinți și cadre didactice deopotrivă. Conform evaluării epidemiologice derulate de autoritățile sanitare județene, comuna Voinești se încadrează în scenariul verde (toți elevii la școală).
Facem apel la responsabilitatea tuturor și vă îndemnăm să respectăm împreună regulile impuse prin acte legislative, reguli care vor limita infecțiile în mediul școlar. Vă comunicăm o serie de măsuri și aspecte organizatorice specifice activității didactice în această perioadă:
 
1. În intervalul de 55 de minute al unei ore de curs, elevii vor avea o pauză de 10 minute în care se vor putea deplasa la toaletă sau în curtea școlii. Acest interval este specific fiecărei clase, adică nu toți elevii se vor găsi simultan în pauze. Pauzele decalate astfel vor asigura prezența unui număr minim de elevi în curtea școlii, pe holuri și la toalete.
 
2. Programul de luni, 14 septembrie 2020, îl primiți de la învățători și diriginți, pe grupurile de comunicare ale claselor. Elevii din schimbul de dimineață vor începe la ora 9 ( dar intrarea se face decalat, sub supravegherea cadrelor didactice), iar cei din schimbul al doilea vor intra în clase la ora 11.
 
În celelalte zile, programul începe la ora 8. Vă recomandăm să ajungeți la școală în intervalul 7,30-8,00, astfel încât să evităm supraaglomerarea specifică intervalului orar 7,50-8,00.
 
La Corpul A, elevii din clasele a VIII-a B, a VI-a A, a VIII-a A, a VII-a A (în această ordine sunt dispuse clasele la parter) vor intra pe poarta mică, pe ușa principală (intrarea profesorilor), iar cei din clasele a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a V-a A, a V-a C vor intra pe poarta mare, vor ocoli terenul de sport pe latura exterioară și vor intra în școală pe ușa secundară (intrarea elevilor), apoi vor urca pe scările elevilor la etajul I.
 
La Corpul B, elevii din clasa pregătitoare și cei din clasele I B, a III-a B vor intra pe la intrarea principală (intrarea profesorilor) , iar cei din clasele I A, a III-a A, a V-a B, a IV-a B, a II-a și a IV-a A vor intra pe poarta mare, pe intrarea secundară (intrarea elevilor).
 
La Școala Primară Lungani, copiii de grădiniță vor intra pe ușa principală (cea din fața cancelariei), iar elevii din clasele primare vor intra pe ușa elevilor (prima intrare).
 
La Grădinița cu Program Normal Voinești, grupa doamnei educatoare Adina Belciug învață în sala mare a grădiniței. Grupele doamnelor educatoare Maria Andronic și Iustina Crivoi vor învăța la Centrul de zi de tip after-school (Poligon).
 
3. Elevii care prezintă diverse simptome (febră, tuse, dureri de cap sau musculare, congestie nazală etc.) nu vor veni la școală și vor anunța medicul de familie! Elevii care prezintă aceste simptome în timpul programului școlar vor fi direcționați către spațiul special destinat, unde vor aștepta venirea părinților în prezența unui cadru al școlii. Părintele va fi contactat în momentul depistării acestor simptome și va fi solicitat să vină la școală pentru a prelua copilul. Ulterior, se va adresa personal medicului de familie.
 
4. Este obligatorie păstrarea distanței fizice de minimum 1 metru!
 
5. PURTAREA MĂȘTII ESTE OBLIGATORIE PE TOATĂ DURATA PROGRAMULUI ȘCOLAR PENTRU ELEVI ȘI CADRE DIDACTICE (atât în curtea școlii, cât și în spațiile școlare, inclusiv în sala de clasă). PREȘCOLARII (COPIII DE GRĂDINIȚĂ) NU TREBUIE SĂ POARTE MASCĂ. Masca poate fi confecționată din material textil, reutilizabilă, cu obligativitatea spălării zilnice și a călcării acesteia.
 
6. Elevii NU vor primi măști de la personalul unității. Intrarea în spațiul școlar este permisă doar cu mască de protecție. Vă recomandăm să aveți cel puțin o mască de rezervă.
 
7. Elevii se vor deplasa urmărind săgețile care marchează circuitele prestabilite.
 
8. La intrarea în unitate (la ușă) elevii vor folosi covorul impregnat cu biocid pentru igienizarea încălțămintei (ștergerea papucilor) și dispersorul cu substanță dezinfectantă pentru igienizarea mâinilor. La intrarea în fiecare sală va exista un dispersor pentru substanță biocidă ce va fi folosit la fiecare revenire a elevilor în sala de clasă.
 
9. Elevii pot avea asupra lor dezinfectant personal și șervețele dezinfectante, dar va fi obligatorie și utilizarea dezinfectantului pus la dispoziție de școală (certificat de Ministerul Sănătății).
 
10. Elevii vor fi conduși către sala în care se vor desfășura cursurile, urmând săgețile de indicare a sensului de pe pardoseală.
 
11. Este obligatorie respectarea cu strictețe a tuturor indicațiilor personalului școlii.
 
12. Este strict interzis accesul elevilor în alte săli de clasă decât cele stabilite pentru clasa din care fac parte.
 
13. Este strict interzisă părăsirea spațiului școlar în timpul programului. Este necesar să aveți în ghiozdan APĂ și GUSTARE (neperisabilă).
 
14. Fiecare elev se va așeza doar în banca în care i-a fost stabilit în prealabil locul de către educator/învățător/profesorul diriginte. Locul fiecărui elev va fi păstrat în fiecare zi din săptămâna respectivă.
 
15. În pauze, elevii pot merge pe rând la toaletă sau pot ieși în curtea școlii sub supravegherea cadrelor didactice, fiind interzisă ieșirea lor din curtea unității. De asemenea, este complet interzis accesul elevilor în alte spații decât cele indicate. Este interzisă perturbarea programului școlar de către elevii care se află în pauză. Elevii care doresc să rămână în sala de clasă vor fi supravegheați de un cadru didactic. În timpul pauzei, elevul de serviciu pe clasă va deschide geamurile pentru aerisirea sălii de clasă.
 
16. Pauzele pentru cadrele didactice se acordă într-un interval orar de 5 minute, timp în care cadrul didactic se va deplasa de la o clasă la alta. În această pauză de 5 minute elevii trebuie să rămână în bancă și să se pregătească pentru ora următoare. Elevul de serviciu va asigura menținerea ordinii și păstrarea locurilor în bănci, sesizând profesorul de serviciu de pe hol în cazul nerespectării acestor reguli.
 
17. Este interzisă staționarea elevilor pe holuri sau în toalete. Holurile vor fi folosite doar pentru deplasarea elevilor și personalului școlii.
 
18. La terminarea programului școlar, elevii se vor deplasa spre ieșire, urmând săgețile poziționate pe holuri. Ușile pentru ieșire sunt aceleași utilizate pentru intrare. Elevii nu vor lăsa în școală nimic personal (șervețele, hârtii, ambalaje, cotoare, manuale, accesorii vestimentare, etc.)! Este obligatorie păstrarea distanței fizice de minimum 1 metru (elevii nu se ating fizic, nu își strâng mâinile, nu se îmbrățișează, nu schimbă sau nu-și împrumută obiecte personale).
 
19. La ieșirea din incinta unității, elevii vor arunca masca folosită în coșul special amenajat.
În prima zi de școală se va prelucra regulamentul de către profesorii diriginți și profesorii pentru învățământ primar, însă, pentru a ne putea derula activitatea în condiții de siguranță, cu toții trebuie să dăm dovadă de seriozitate în respectarea unor reguli esențiale:
 Să se poarte în permanență masca;
 Să se reducă interacțiunea fizică între elevi;
 Să nu se părăsească spațiul școlar pe toată durata cursurilor;
 Să se respecte întocmai intervalele prevăzute în procedură pentru pauze, în vederea deplasării silențioase la grupurile sanitare, conform graficului stabilit pentru fiecare corp și clasă în parte;
 Să se respecte de către toți elevii circuitele stabilite și marcate corespunzător în incintă.
 
Cu cât suntem mai responsabili și conștienți, cu atât șansele de infectare sunt mai mici!
Orice modificare a programului va fi anunțată pe site-ul școlii, pe pagina de facebook Școala Gimnazială ”Ioanid Romanescu”, Voinești și prin grupurile claselor gestionate de educatoare, învățători și profesorii diriginți.

 ***
Anunțuri:

 

 1. Au fost publicate orarele școlii pentru anul școlar 2022-2023
 2. Lista notelor de la Evaluarea națională 2022 a fost publicată
 3. A fost postat programul pentru înscrierea / reînscrierea copiilor în grădinițe
 4. Actualizări privind rata de vaccinare a personalului din școală
 5. A fost publicat comunicatul privind situația personalului vaccinat din școală
 6. Au fost publicate orarele școlii pentru anul 2021 - 2022
 7. Informații privind reluarea cursurilor începând cu data de 5 mai
 8. Înscriere învățământ primar în anul școlar 2020-2021
 9. Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19
 10. A fost postat orarul pentru clasele din învățământul primar și gimnazial
 11. Mesaj de întâmpinare pentru anul școlar 2020-2021
 12. Informații privind începerea și decurgerea anului școlar 2020-2021